OrchardCore.DisplayManagement.Zones.ZoneHolding
/porocni-blog/bonton-za-mizo
Bonton za mizo
Izbran poročni meni s seboj prinese določeno postavitev poročnega pogrinjka. Gostinec vam bo ponudil možnost izbire prta, serviet in aranžmajev ter vam predstavil kako bo izgledal pogrinjek. Tukaj se z lahkoto vprašate ali bodo svatje znali uporabljati pribor.
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16551,theme-hudsonwp,edgt-core-1.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Poročna načrtovalka Petra Starbek piše blog o organizaciji porok in ostalih stvareh, ki spadajo k izvedbi sanjske poroke.

Bonton za mizo

Poročni pogrinjek je pred mano. Kdaj naj uporabim prvo vilico, kdaj drugo?
Pravilna sestava poročnega pogrinjka iz zlatih podkrožnikov, srebrnega pribora, kozarcev, imenskih kartic ter elegantno zloženega prtička. Foto: The Beautiful Mess Photography / SMP
Foto: The Beautiful Mess Photography / SMP

Bonton za mizo

Izbran poročni meni s seboj prinese določeno postavitev poročnega pogrinjka. Gostinec vam bo ponudil možnost izbire prta, serviet in aranžmajev. Ker mu zaupate, rečete, da naj izbiro opravi sam na podlagi vaših želja. Gostinec vam predstavi, kako bo izgledal pogrinjek, in vi se sprašujete, ali bodo svatje znali uporabljati pribor.

Če imate dvome glede postavitve pogrinjka, o njih spregovorite z gostincem. Gre namreč za poročni dan, ki ga organizirata vidva, ne kdo drug, zato imejta svoje mnenje pri vsaki stvari.

Eleganten rustikalni poročni pogrinjek, ki je sestavljen iz srebrnega pribora, keramičnega podkrožnika, sivega prtička okrašenega z roza cvetovi, menija in imenske kartice nad pod-krožnikom. Foto: vir Colin Cowie
Foto: vir Colin Cowie

Tukaj je nekaj naših hitrih nasvetov o tem, kako se obnašati za mizo. Pogrinjek je postavljen za večerjo s tremi hodi. Običajno so to predjed, juha in glavna jed s solato.

Nasveti:

  • Vse, kar imate pred seboj, je zloženo po nekem redu. Pribor vedno jemljemo od zunanje strani navznoter.
  • Leva stran: vilica za predjed, vilica za glavno jed.
  • Desna stran: jušna žlica, nož.
  • Nad krožnikom: majhna vilica, ki je namenjena sladici – torti, in žlička, ki je namenjena kavi oziroma čaju.
  • Na levi strani zgoraj sta krožnik za kruh in nožek za maslo oziroma sadje.
  • Kozarci so zloženi v trikotnik na desni strani.

Več o pogrinjku si preberite v članku Sestava poročnega pogrinjka.

Uživajta v načrtovanju.

xoxo, vajina organizatorka porok Petra Starbek

💕 Načrtujeta poroko in potrebujeta strokovno pomoč? Vedno sem vama na voljo za vsa vprašanja in pomisleke v povezavi s poroko. Vedno!

Deli objavo
Komaj čakamo, da vas spoznamo in začnemo planirati vašo sanjsko poroko!