OrchardCore.DisplayManagement.Zones.ZoneHolding
/porocni-blog/3-porocne-prioritete
3 poročne prioritete ✰ nasvet organizatorke porok
Razumevanje, kaj je za vaju najpomembnejše, vama bo pomagalo, da pravilno razporedita vajin poročni proračun.
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16551,theme-hudsonwp,edgt-core-1.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Poročna načrtovalka Petra Starbek piše blog o organizaciji porok in ostalih stvareh, ki spadajo k izvedbi sanjske poroke.

3 poročne prioritete

Naredita seznam stvari, ki so za vaju najpomembnejše.
Ženin v prečudoviti črni moški obleki iz salona Morro sedi na kamniti klopci v parku in v rokah drži nevesto v prelepi beli čipkasti poročni obleki. Foto: Ana Gregorič Photography
Foto: Ana Gregorič Photography

3 poročne prioritete

Razumevanje, kaj je za vaju najpomembnejše, vama bo pomagalo, da pravilno razporedita vajin poročni proračun. Kar pomeni, da bo izbiranje prednostnih stvari oziroma ponudnikov pomagalo pri določanju vajinega poročnega proračuna.

Poroka je edinstven lahko rečem, kar dinamičen dogodek, ki ga sestavljajo različni poročni elementi skozi dan. Kako jih bosta sestavila je vajina stvar. Verjamem, da želita z njimi navdušiti tako vaju kot tudi goste. Morda je vaš partner ljubiteljski koktajlov. Morda rada hodita plesat s prijatelji in si želita, da bi bila vajina poroka plesna zabava. Morda sta oba gurmana in obožujeta majhne hode, ki so zelo estetsko pripravljeni ali pa sta morda ravno nasprotje tega in bi imela tipično slovensko hrano. Morda je vaša sanjska poročna obleka na vrhu vašega seznama, a epski medeni tedni so na vrhu vašega partnerja. Ali pa je morda poročna fotografija na vrhu seznama poročnih prioritet vašega partnerja, vendar je dekoracija na vrhu vašega.

 Okrogel cvetlični obok ter nizki cvetlični aranžmaji pri belih lesenih stolih so pričarali čudovito kuliso za civilno poroko v vili Vipolže. Foto: LR weddings
Foto: LR weddings
Naredita seznam vseh poročnih elementov - ponudnikov

Ko se odločata o najpomembnejših prednostnih elementih, je koristno, da si napišeta seznam vseh poročnih elementov. Nato vsak element ocenita od ena do pet od najmanj pomembnega do najbolj pomembnega. To naredita vsak posebej in na koncu primerjata zapiske, se pogovorita in skleneta kompromis o tem, kaj bosta uvrstila med vajine tri poročne prioritete. To je lahko eden od najzahtevnejših pogovorov, ki jih bosta imela med načrtovanjem poroke. Saj se vaše prioritete morda ne bodo ujemale s partnerjevimi, tako, a ko se bosta temeljito pogovorila, se bosta rešila številnih konfliktov, ki bi se lahko zgodili. Z določitvijo jasnih prednostnih elementov - ponudnikov postanejo vse druge odločitve lažje.

Nekaj izbranih elementov na poroki, ki so se znašli visoko med poročnimi prioritetami:

 • Tiskovine (vabila, sedežni red..)
 • Nevestin izgled (makeup, poročna frizura)
 • Nevestina obleka
 • Ženina obleka
 • Lokacija civilnega obreda
 • Lokacija zabave
 • Poročni fotograf
 • Snemalec poroke
 • Organizatorka porok
 • Popolna poročna dekoracija
 • Hrana in pijača
 • Koktajl bar
 • Band
 • DJ
 • Poročno potovanje
 • Torta/sladka miza
Barman na poroki v vinski kleti Rodica. Foto: Ana Gregorič Photography
Foto: Ana Gregorič Photography
Razvrstitev seznama

Sama rada vprašam moje pare:

Katere so glavne tri stvari, ki vplivajo na to, kako bosta vidva in vajini gostje doživljali poroko? Na primer, če menita, da morata imeti najboljšo hrano in izbrano pijačo, potem je to element, ki bo zelo visoko na vajinem seznamu. Zaradi tega bosta npr. izbrala manjše (cenejše) cvetlične aranžmaje in s tem prihranila denar. Določanje prioritet pomeni določitev cene določenemu elementu. Lahko bi rekla, da bosta nekje razsipavala nekje pa varčevala.

Seznam lahko naredita tudi glede na vajine osebne vrednote. Če bosta vedela, kakšne so vajine vrednote, vama bo pomagalo dati prednost tistim, ki so pomembne v vajinem življenju (in v vajinih poročnih načrtih!)

Med poročnimi pripravami si je nevesta zaželela tri različne pogače s strani restavracije Kruh in vino. Foto: Nika in Grega Photography
Foto: Nika in Grega Photography
Preglejta seznam

Izbrala sta si npr. te poročne prioritete: 1. hrana in pijača, 2. dekoracija, 3. sproščeno vzdušje. Ko se premikata skozi proces načrtovanja poroke, bosta morda ugotovila, da so se vajine prioritete spremenile. Na primer, udeležila sta se sorodnikove poroke in ugotovila, da vas je najbolj navdušila glasba v živo, dekoracije na mizah pa sploh opazila nista in torte se sploh nista dotaknila. V tem primeru se bosta morala ponovno pogovorila o prednostnih elementih in se odločiti ali bosta spremenila vajine tri prioritete ali jih bosta zgolj delno skrčila (ne bosta imela velike torte ampak manjšo). Seveda bosta morala preveriti, ali vajina podpisana pogodba s ponudnikom dovoljuje spremembe.

Povejte mi: katere so vajine tri poročne prioritete? Tukaj ni napačnih odgovorov. Tako kot je vajina ljubezenska zgodba popolnoma edinstvena za vaju, bodo tudi vaše poročne prioritete.

Organizatorka porok Petra Starbek se v nevestini sobi sproščeno pogovarja z nevesto, ki jo liči izkušena poročna vizažistka Maja Drab. Foto: Aluna weddings
Foto: Aluna weddings

Uživajta v načrtovanju.

xoxo, vajina organizatorka porok Petra Starbek

💕 Načrtujeta poroko in potrebujeta strokovno pomoč? Vedno sem vama na voljo za vsa vprašanja in pomisleke v povezavi s poroko. Vedno!

Deli objavo
Komaj čakamo, da vas spoznamo in začnemo planirati vašo sanjsko poroko!