OrchardCore.DisplayManagement.Zones.ZoneHolding
/porocni-blog/ali-potrebujem-koordinatorja-oziroma-organizatorja-za-nacrtovanje-sanjske-poroke
Ali potrebujem koordinatorja oziroma organizatorja za načrtovanje sanjske poroke?
Danes je načrtovanje poroke lažje kot kdajkoli prej, saj obstaja veliko spletnih virov, knjig in revij, v katerih najdete veliko zanimivih idej, naslove gostišč, zanimive poročne kraje – praktično vse, kar je za poroko pomembno. Torej – poroko si lahko organizirate sami, to ni nič težjega.
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16551,theme-hudsonwp,edgt-core-1.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Poročna načrtovalka Petra Starbek piše blog o organizaciji porok in ostalih stvareh, ki spadajo k izvedbi sanjske poroke.

Ali potrebujem koordinatorja oziroma organizatorja za načrtovanje sanjske poroke?

Dobri organizatorji porok ne nastanejo čez noč.
Organizatorka porok Petra Starbek postavlja poročni sprevod neveste in njenih pomočnikov za slovesni vhod v cerkev. Foto: Tamara Vidmar Photography
Foto: Tamara Vidmar Photography

Ali potrebujem koordinatorja oziroma organizatorja za načrtovanje sanjske poroke?

Danes je načrtovanje poroke lažje kot kdajkoli prej, saj obstaja veliko spletnih virov, knjig in revij, v katerih najdete veliko zanimivih idej, naslove gostišč, zanimive poročne kraje – praktično vse, kar je za poroko pomembno. Torej – poroko si lahko organizirate sami, to ni nič težjega. Ko se zaženete v organizacijo poroke, pa ugotovite, da temu še zdaleč ni tako. Na spletu (ali v reviji) ste si izbrali, katere ponudnike si želite (od papirnate galanterije do fotografa, ki bo naredil nepozabne fotografije). Začnete se ukvarjati s poročnim proračunom, ki vam pokaže, da si zastavljene poroke ne morete privoščiti, hkrati se podaljšuje seznam svatov in tako organizacija poročnega dne ni več tako zabavna in enostavna, kot ste sprva mislili. Če se vam zgodi kaj takega, najemite organizatorja porok, saj vam bo ta pomagal, da ne boste bankrotirali. Za organizatorja ni pomembno, v kateri fazi načrtovanja ste – zanj je pomembno samo to, da mu razložite, kje se vam je zataknilo. Organizatorja lahko najamete tudi za nekaj ur – v tem času bosta skupaj pregledala vaš proračun in pripravila vam ustrezen poročni dan, ki bo v vašem cenovnem rangu in po vašem okusu (razlika bo samo v tem, da vam bo organizator predlagal cenejše alternative, kot pa ste si jih zamislili vi).

Poročna organizatorka Petra Starbek pomaga nevesti s poročno obleko, ko vstopa v cerkev. Foto: Ana Gregorič Photography
Foto: Ana Gregorič Photography
ZAKAJ NA NAJAMEM ORGANIZATORJA POROK?

Za to poleg zgoraj omenjenega razloga obstajajo še drugi razlogi. Poglavitni razlog je tudi v tem, da (dober) organizator vidi, kaj si vidva kot par najbolj želita in kakšna poroka vama najbolj ustreza. Seveda z obzirom, da mu povesta nekaj smernic – velikokrat se je namreč zgodilo, da je na sestanek prišel par, ki ni vedel, kakšno poroko si pravzaprav želi. Organizator vama bo pomagal in našel najboljšo kombinacijo vajinih želja, ne da bi se vidva med seboj sprla (pozor – sam proces organizacije je naporen in lahko povzroči nepotrebne spore, ki ne prinesejo nič dobrega), saj se bo osredotočil na vajine želje in poročni proračun. Če imate v mislih majhno poroko ali poroko v krogu družine, najemite organizatorja tam, kjer ga potrebujete, in tako skupaj z njim uživajte v organizaciji poročnega dne. Organizatorju prepustite drobne malenkosti, ki bodo popestrile vaš poročni dan, in ga najemite zgolj za koordinacijo vašega dne (to pomeni, da vodi vaš dan po dogovorjenem planu, spremlja dobavitelje, poda kakšno zanimivo idejo glede fotografiranja – skratka, z vami je zato, da poskrbi, če se zgodi kakšna malenkost).

Organizatorka porok Petra Starbek iz poročne agencije Storija weddings vodi razrez poročne torte. Foto: Ana Gregorič Photography
Foto: Ana Gregorič Photography
POROČNI ORGANIZATOR ZGOLJ ZA PREMOŽNE - to ni res.

Nedolgo nazaj so ljudje mislili, da je poročni organizator ali koordinator zgolj za premožne. Izkušnje pa kažejo, da je organizator lahko najboljši poročni »nakup«. Če seveda izberete pravega. Z organizatorjem se morate počutiti udobno, zgraditi morata odnos zaupanja in »branja misli«. Vaš organizator mora vedeti, kaj si želite. Sčasoma bosta z organizatorjem ustvarila poseben odnos in dodali ga boste med hitre številke v telefonu. Zavedati se morate, da organizatorji niso ljudje, ki bodo odločali o vaši poroki. Oni vam bodo s pomočjo izkušenj in strokovnih znanj zgolj pomagali pri odločitvah in vodenju poročnega dne. Vsak organizator si želi organizirati poroko, na kateri bodo vsi uživali.

Poročna načrtovalka Petra Starbek nosi belo renesančno vazo z belo-modrim cvetjem v Bernardinu. Foto: Aleks in Irena Kus Wedding Photography
Foto: Aleks in Irena Kus Wedding Photography
USPOSABLJENJA, IZKUŠNJE ter DOBRA KOMUNIKACIJA

Dobri organizatorji porok ne nastanejo »čez noč«, ampak so za njimi usposabljanja na raznih področjih (od animiranja ljudi do raznih tečajev) in izkušnje. Organizator mora biti tudi sposoben poslušati in sprejemati vaše ideje. Organizator, ki vam skače v besedo in ne pusti, da nekaj poveste do konca, je slab organizator. Dober organizator ima sposobnost poslušanja in izražanja svojih predlogov ob pravem času. Kajti pravilna komunikacija je prava za uspešno zaključen skupni projekt – projekt organiziranja poroke.

Uživajta v načrtovanju.

xoxo, vajina organizatorka porok Petra Starbek

💕 Načrtujeta poroko in potrebujeta strokovno pomoč? Vedno sem vama na voljo za vsa vprašanja in pomisleke v povezavi s poroko. Vedno!

Deli objavo
Komaj čakamo, da vas spoznamo in začnemo planirati vašo sanjsko poroko!