Izbran poročni meni s seboj prinese določeno postavitev poročnega pogrinjka. Gostinec vam bo ponudil možnost izbire prta, serviet in aranžmajev. Ker mu zaupate, rečete, da naj izbiro opravi sam na podlagi vaših želja. Gostinec vam predstavi, kako bo izgledal pogrinjek, in vi se sprašujete, ali bodo svatje znali uporabljati pribor. 

Lep romantičen pogrinjek

Foto: The Beautiful Mess Photography | SMP

Če imate dvome glede postavitve pogrinjka, o njih spregovorite z gostincem. Gre namreč za poročni dan, ki ga organizirata vidva, ne kdo drug, zato imejta svoje mnenje pri vsaki stvari.

Elegantna postavitev poročnega omizja

Foto: vir Colin Cowie

Tukaj je nekaj naših hitrih nasvetov o tem, kako se obnašati za mizo. Pogrinjek je postavljen za večerjo s tremi hodi. Običajno so to predjed, juha in glavna jed s solato. 

Nasveti:
  • Vse, kar imate pred seboj, je zloženo po nekem redu. Pribor vedno jemljemo od zunanje strani navznoter. 
  • Leva stran: vilica za predjed, vilica za glavno jed.
  • Desna stran: jušna žlica, nož.
  • Nad krožnikom: majhna vilica, ki je namenjena sladici – torti, in žlička, ki je namenjena kavi oziroma čaju.
  • Na levi strani zgoraj sta krožnik za kruh in nožek za maslo oziroma sadje.
  • Kozarci so zloženi v trikotnik na desni strani.

Več o pogrinjku si preberite v članku Sestava poročnega pogrinjka.

Uživajte v načrtovanju,

vaša Petra 

poročni pogrinjek

Objavila Petra Starbek

Poročna svetovalka Petra Starbek je izkušena organizatorka porok, ki je svoje življenje, poleg možu in sinovoma, posvetila porokam. Pri svojem delu je zelo natančna, odločna ter veliko časa posveti dovršenosti dogodka in detajlom. Nenehno se izobražuje, obiskuje poročne dogodke, v Sloveniji in tujini ter odkriva nove stvari, ki jih lahko ponudi na slovenskem poročnem trgu. Poročni seminar je že en dogodek, ki je zrasel v njeni glavi. Sedaj pa lahko prebirate še njena razmišljanja o vsem kar se tiče porok.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top