Moj Vodnik po planiranju v času, ko ne moremo od doma zaradi korona virusa najdete tu - na strani ISSUU. Za vas sem v njem opisala korake kako prestaviti poroko in podala nekaj nasvetov, ki so mi jih podali poročni strokovnjaki.

Tukaj vam bom podala le nekaj nasvetov in odgovorila ne nekaj vprašanj.

Prestavite poroko, ne odpovejte!

Če planirate poroko v mesecu marcu, aprilu ali v začetku maja je čas, da se osredotočite na prestavitev poroke in ne na njeno odpoved.

NASVET 
Izberite si nov datum v letošnjem letu oziroma do začetka aprila 2021 in ne pozabite, da je poroka lahko tudi med tednom oziroma v romantičnem zimskem času.

Lahko spremeniva datum poroke?

Seveda. Ponudniki razumejo situacijo in vam bodo brez težav premaknili datum nekje do aprila 2021.

NASVET 
Ponudniki vam bodo do aprila 2021 datum premaknili brez dodatnega plačila. V kolikor boste izbrali datum od aprila dalje se lahko zgodi, da boste
morali ponovno plačati rezervacijo termina.

Kako planirati poroko od doma!

V tem času lahko poroko planirate ne da bi šli od doma. Vaša prioriteta naj bodo poročni ponudniki s katerimi se lahko vse dogovorite po telefonu.

NASVET
Svetujem vam, da izbrane ponudnike pokličete in se o vsem pogovorite. Za oglede lokacij, različne degustacije in poslušanja glasbenikov v živo bo čas kasneje.

6 korakov kako lahko prestavite poroko!

Tukaj bom opisal le nekaj od njih. O vseh si lahko preberte v vodniku.

Izberite več možnih datumov.

Začnite izbirati nove datume takoj, ko ste se odločili, da boste poroko prestavili. Izberite si več datumov, saj mora nov datum ustrezati vsem ponudnikom.

NASVET

Izberite datume tudi med tednom in v zimski sezoni. Vsekakor se želite poročiti, a ne? Zato le pogumno z izbiro popolnega datuma.

Prioritetni seznam!

Nekaterim parom veliko pomeni dobra glasba, drugim okusna hrana, tretjim dekoracija, četrtim dobro počutje... Zato si naredite prioritetni seznam ponudnikov.

NASVET

Prvi napisani ponudnik naj bo tisti brez katerega si poročnega dneva ne znate predstavljati. Na zadnjih mestih so ponudniki, ki jih lahko zamenjate.

Seznanite vse ponudnike in preverite pogodbe!

Ko ste se odločili, da poroko prestavite, ste si izbrali nekaj datumov (do aprila 2021), sestavili prioritetni seznam je čas, da o tem obvestite vse ponudnike. Med klicanjem ponudnikov ste ugotovili dvoje:

  1. Eden izmed ponudnikov, ki si jih želite nima več prostega termina med vašimi novimi predlogi.
  2. Obstajajo dvoji poročni ponudniki, in sicer tisti, ki imajo pogodbe in tisti, ki pogodb ne uporabljajo. Pri ponudnikih, ki jih imajo sedaj točno veste kako naprej.

NASVET

  1. V koliko je to za vas preveč stresno oziroma naporno vam svetujem, da najemite poročnega organizatorja ali poprosite prijatelje, da vam pomagajo.
  2. Preden pokličete ponudnika preberite podpisano pogodbo in se vanjo poglobite pri členu višje sile. V kolikor ni pogodbe, ste prepuščeni odločitvi ponudnika.
  3. Svetujem vam, da prosite ponudnika, če vam lahko poda proste termine. V kolikor ne najdete skupnega datuma, pa se lahko zgodi, da boste zgubili akontacijo.

Izgubiti akontacijo ali

Če ne boste našli novega skupnega datuma se lahko zgodi, da boste izgubili že plačano akontacijo.

NASVET
Preden dokončno izgubite plačano akontacijo vprašajte ponudnika, če se jo lahko pretvori v drugo storitev, ki jo ponuja (npr. namesto poročne fotografije zaročno fotografiranje v Benetkah).

Moj nasvet za vse, ki ste prestavili poroko

Naj vam najprej povem, da razumem kako se počutite v tem nesigurnem času. Zato sem se odločila, da sem vsem vam na voljo (četudi nisem vaša poročna organizatorka). 

Pišite mi: petra@storija.si

Kličite me: 041 932 406 

Aplikacije, ki jih uporabljam so WhatsApp, Viber, Instagram ali FB.

Z ljubeznijo,

vaša Petra

korona virusprestaviti poroko

Objavila Petra Starbek

Poročna svetovalka Petra Starbek je izkušena organizatorka porok, ki je svoje življenje, poleg možu in sinovoma, posvetila porokam. Pri svojem delu je zelo natančna, odločna ter veliko časa posveti dovršenosti dogodka in detajlom. Nenehno se izobražuje, obiskuje poročne dogodke, v Sloveniji in tujini ter odkriva nove stvari, ki jih lahko ponudi na slovenskem poročnem trgu. Poročni seminar je že en dogodek, ki je zrasel v njeni glavi. Sedaj pa lahko prebirate še njena razmišljanja o vsem kar se tiče porok.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top