Med samim načrtovanjem poročnega dne veliko parov sanja veliki poroki, na stotine gostov, prostorno dvorano itd. "Več nas bo bolj bo veselo", mi pravijo. Ampak to ni vedno res in vsekakor to ni pravilo. Vse več parov po tehtnem razmisleku opusti to misel in se odloči raje za bolj intimno poroko, ki dopušča več medseboje romantike in komunikacije na sam poročni dan. 

Poglejmo zakaj INTIMNE POROKE postajajo čedalje bolj priljubljene. 

1. SANJSKA LOKACIJA

V kolikor se par odloči za intimno poroko, pomeni, da bo povabil malo gostov. Ti so v večini ožji sorodniki in najboljši prijatelji. Ti pari imajo veliko več lokacij na izbiro, kot če bi imeli na poroki 100 ali več svatov. Na koncu se tudi ne obremenjejo če je gostom lokacija všeč ali ne, saj so na poroko povabili le najpomembnejše osebe v njihovem življenju. Na sami izbrani lokaciji imajo tudi več možnosti postavitve miz, plasišča... Igrajo se lahko s poročnim obredom in še veliko več. Ti pari se v večini odločijo za zasedne vile ali bolj privatne lokacije, ki sprejmejo nekje do 30 gostov. 

Moj nasvet: Izberite nekaj prijetnega in intimnega, kar bo poudarilo tesno povezanost z vašimi gosti. Na prevelikih lokacijah se bo morda vaš gost počutil izgubljen.

wedding bled

Foto: JS Oblikovanje

2. INTIMNO VZDUŠJE

Pari, ki so si izbrali intimno poroko, bodo povabili le najpomembnejše osebe v njihovem življenju. Oni se ne bodo ukvarjali z nekom, ki ga bodo prvič (in morda tudi zadnjič) srečali na poroki ali z nekom, ki ni več v stikih ali s teto, ki jo mora povabiti, ker je del družine... Manjše število oseb pomeni tudi manjši stres, ki ga bodo povzročili s svojimi komentarji na sami poroki. Tudi pred samo poroko se tem parom ni treba ukvarjati s prehranskimi zadržki vseh gostov, iskanja prenočitev itd. Pari se tu posvetijo sebi in resnično želijo njun pomemben dan preživeti z ljudmi, ki jih imajo radi.

Moj nasvet: Bodite pripravljeni, da lahko koga užalite, ker ga niste povabili. Namesto tega se raje osredotočite na ljudi, ki ste jih povabili. Tistim prej pa povejte, da boste imeli majhno in intimnio poroko, zagotovo vas bodo razumeli in podprli.

3. POZORNOST DO DETAJLOV

wedding in slovenia

Foto: Aleks Kus Photography

Luksuzna poroka

Foto: Aleks Kus Photography

Vsi smo malo perfekcionisti in želimo nadzorovati vse. Pari, ki načrtujej intimno poroko lahko svoje misli bolj usmerijo v detajle in podrobnosti. Po navadi so te poroke bolj personalizirane in bolj detaljne, kot tiste s 150 ali več svati. Pari tukaj tudi več namenijo za dekoracijo in cvetje.

Moj nasvet: Intimna poroka je bolj pregledna, zato vse lažje poteka po planu. "Intimnejša oziroma manjša poroka" ne pomeni, da je lažja pri sami organizaciji, včasih je lahko še težja ravno zaradi detajlov in elementov, ki jih par želi vključiti v njun dan. Pari imajo več nadzora nad vsem, ampak se morajo posvetiti vsem enako.

4. MANJŠA POROKA - MANJ STROŠKOV

Anja Jenko

Foto: JS Oblikovanje

Da, vse je odvisno od tega, kar iščete, ponavadi pa so manjše poroke cenejše. Manj vabil in vse ostale papirnte galanterije, ki je lahko zelo draga, vsekakor pa se zmanjša stroške za gostinstvo. Z večji številom gostov so stroški običajno višji. Eden tehtnih razlogov zakaj se pari odločijo za intimno poroko je tudi njihov poročni finančni plan. Če so omejeni s sredstvi je intimna poroka za njih idealna. 

Naš nasvet: Včasih je črtanje svatov s seznama edini način, da imate vse, kar ste predvideli za svoj poročni dan. Še preden začnete s tem pa premislite kaj je za vas pomembno. In ne pozabite, da nihče nima pravice, da vas ima za negostoljuba ali kaj drugega. Vsi si zaslužimo, da imamo popolno poroko, tako kot si jo želimo.


5. POROKA V TUJINI

poroka storija

Foto: Aleks Kus Photography

Ko pari razmišljajo o intimni poroki velikokrat razmišljajo tudi o poroki v tujini. Takrat se jim odpre popolnoma novo obzorje in nov izbor poročnih lokacij. Priznam nekatere so božanske in si jih želim, da bi jih lahko ponudila parom tudi tu v Sloveniji. Poroke v tujini so zelo zabavne in vse svate skupaj še bolj povežejo, saj se te poroke prelevijo v večdnevno praznovanje. Seveda pa se morajo tu pari vprašati ali gredo sami ali bodo v tujino povabili tudi svate. 

Moj nasvet: načrtovanje poroke v tujini, celo za majhno skupino ljudi, je lahko zelo zapleteno. V teh primerih vam svetujem, da se obrnete na organizatorje porok, na samo izbrano lokacijo in jih pustite, da vas vodijo skozi potek rezervacij in vsega ostalega. Strokovna pomoč pri načrtovanju poroke v ujini je nujna!

Kot luksuzna poročna načrtovalka ljubim intimne poroke. Ponudijo nam veliko močnih in resničnih čustev. Načrtovanje takšnih porok je čisti užitek, ki me vsakič spomni zakaj tako rada organiziram poroke. 

 

Z ljubeznijo,

vaša Petra

anja jenkoporokantimna poroka

Objavila Petra Starbek

Poročna svetovalka Petra Starbek je izkušena organizatorka porok, ki je svoje življenje, poleg možu in sinovoma, posvetila porokam. Pri svojem delu je zelo natančna, odločna ter veliko časa posveti dovršenosti dogodka in detajlom. Nenehno se izobražuje, obiskuje poročne dogodke, v Sloveniji in tujini ter odkriva nove stvari, ki jih lahko ponudi na slovenskem poročnem trgu. Poročni seminar je že en dogodek, ki je zrasel v njeni glavi. Sedaj pa lahko prebirate še njena razmišljanja o vsem kar se tiče porok.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top