Dobila sem zelo zahtevno nalogo, in sicer, da v izbrani barvi leta 2018 (ultra vijolični) naredim koncept poroke po mojih zamislih. Uf to pa je težko, saj imam toliko idej in zamisli. Tokrat sem tvegala in za par izbrala koncept zimske poročne pravljice. Izbrana barva je po mojem mnenju zelo intenzivna in močna.

"Ultra violična barva kaže na izvirnost, iznajdljivost 

in vizionarsko razmišljanje, ki nas usmerja v prihodnost."

POROČNE TISKOVINE V ULTRA VIJOLIČNI

Poročne tiskovine

Foto: Digital essence

Rada imam vabila na katerih so ročno narisane ilustracije ali dekoracija z vodenimi barvami. Tokrat sem izbrala kar vodene barve, saj mi le te omogočajo, da lahko kombiniram več barv hkrati, zaradi razlivanja. Sicer obožujem kombinacijo ultra violet, rdečo in zlato, ampak sem setokrat odločila za bolj elegantno, modno, ženstveno kombinacijo, ki bo spominjala na snežno zimsko pravljico. Sama imam rada pravljice in navdihuje me romantika, ki je v njih.

Barvo bom kombinirala z belo in srebrno. Bela podlaga, ter sivi elementi, ki bi spominjali na zimske kristale ali pa moderne elipsaste elemente. Uporabila bi pisane pisave, ki bi jo kombinirala z enostavno pisavo z velikimi črkami.

Uporabila bi srebren bleščeč papir za celotno poročno galanterijo.

Samo vabilo bi se dopolnilo s srebrnim žigom na kuverti, saj bo tako ta barva še bolj prišla do izraza.

DEKOR V ULTRA VIJOLIČNI

Poroka v belem

Foto: Sacks Productions

Da bi dobila želen koncept poroke, ki ga je že nakazalo vabilo bi uporabila naslednje dekorativne elemente. Na stropu bi viseli srebrni ali stekleni lestenci, ki bi dajali romantično svetlobo, več o njej v naslednji točki. Uporabila bi prte z bleščicami, steklene krožnike na katerih bi bili prtički in meniji. Poročni pogrinjek bi popestrila z elegantnim kristalom v ultra vijolični barvi, ki bi pričaral eleganco, ženskost.

Cvetje, uf cvetje. Bilo bi ga veliko. Uporabila bi visoke srebrne in nizke vaze z belimi cvetovi različnih vrtnic, saj so le te dovolj popolne, da bi naredile zamišljeno zimsko pravljico.

Seveda ne smemo pozabiti na zavese, ki pri tej tematiki ne smejo manjkati. Poleg zaves pa se morajo izbrati tudi pravilni stoli, ali beli ali prozorni. Saj bi leti naredili tisto piko na i, ki naredi prostor res magičen.

Ultra vijolična razsvetljava in dodatni efekti 

Megla na plesišču

Foto: Jewels Photography

Svetloba je tako pomembna kot sama dekoracija, saj je del dekorja. Svatje morajo ob prihodu v dvorano dobiti občutek kot da so v ledeni deželi, kjer je lepa zvezdna noč. Kljub temu, da je zima mrzla moramo s svetlobo narediti tako, da je občutek topel. Zato bi imela lestence, ki bodo dajali rumenkasto topo svetlobo. Ostala razsvetljava pa bo odražala ultra violet barvo.

Razsvetljava bi se iz ure v uro bolj temnila. Tako, da bi bila pred poročnim plesom skoraj noč z zvezdami, ki bi jih ustvaril bel laser. Ko bi par stopil na plesišče, bi se pod njima prižgale lučke, ki bi jih dopolnil z meglo, ki bi se vila po tleh in dobili efekt, kot da par pleše na zvezdnem nebu.

Posebnost bi bili lestenci, ki bi bili obešeni na stropu, bi bili postavljeni tako, da svetijo na samo mizo in tako poudarijo dekoracijo in svetlikajoče stvari, kot so prti, kristali na mizah itd.

ANIMACIJA

Animacija na poroki

Foto: www.live-entertainment.co.uk

Na poroki bodo različni gostje, različnih starosti in zato je potrebno izbrati pravilno animacijo. Za ta koncept bi večer obarvala takole. Med večerjo bi igrala pianistka na bel piano ona pa bi bila v prelepi ultravijolični obleki. Med zabavo pa bi prišla glasbena skupina, ki bi zadovoljila vse okuse. Med vsem tem pa bi dodala baletne jazz plesalce, ki nakazali, da se začenja nekaj drugega.

Svate bi že pri vstopu v samo dvorano sprejela dva izmed baletnikov, ki bi jim odpirala vrata in jih pozdravila s priklonom.

Med plesom bi se na svate vsule ultra violet mehke snežinke iz perja, saj se mora izbrani koncept izpeljati do konca in ta efekt bi bila zadnja pika na i na tej poročni zabavi.

HRANA IN PIJAČA POVEZANA Z ULTRA VIJOLIČNO


Foto: Twopair photography


Foto: arabiaweddings.com

Kaj bi svatom postregli pri tako dodelanem konceptu in kompleksno barvo. Vsekakor mora ena izmed jedi ali pijače biti v ultra violet barvi. Seveda bi se ta barva odražala tudi pri poročni torti, a še vseeno potrebujemo ta učinek pri preostali hrani.

Uporabila bi to barvo pri sladicah. Vsekakor ne smejo manjkati ledene lučke v tej barvi, ki bi bile postavljene poleg ledene skulpture po kateri bi tekla violet tekočina. Za preostale, ki se ne bi radi ohladili pa bi bili dekorativno dodelani medeni piškoti.

Zahtevna barva, ki nam pokaže, da je s pravilnim izbranim konceptom lahko postane tako enostavna, da nam ne zmanjka idej.

Kam pa vas pelje ta barva?

Uživajte v načrtovanju,

vaša Petra

koncepttematema porokeultra vijoličnasnežna pravljica

Objavila Petra Starbek

Poročna svetovalka Petra Starbek je izkušena organizatorka porok, ki je svoje življenje, poleg možu in sinovoma, posvetila porokam. Pri svojem delu je zelo natančna, odločna ter veliko časa posveti dovršenosti dogodka in detajlom. Nenehno se izobražuje, obiskuje poročne dogodke, v Sloveniji in tujini ter odkriva nove stvari, ki jih lahko ponudi na slovenskem poročnem trgu. Poročni seminar je že en dogodek, ki je zrasel v njeni glavi. Sedaj pa lahko prebirate še njena razmišljanja o vsem kar se tiče porok.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top