Priprave na poročni dan so v zaključku in dan se počasi bliža. Edino na kar ne morete vplivati je vreme. Vse kar upate je, da ne bo dežja. Ampak ste se vprašali, kaj če bo preveč vroče. O tem se bom razpisala v naslednjem članku.

Naj vas na začetku potolažim, da niste sami. Veliko parov (še posebno nevest) se s tem spopada in doživljajo nočne more glede dežja. Praktično je dež eden od največjih strahov. Vem in priznam tudi moj je bil. A se mu nisem mogla čisto izogniti. Vse kar mi je preostalo je, da sem upoštevala nasvete, ki vam jih bom spodaj napisala.

Če pričakujete dež…. Pripravite plan B, C ali celo D.

Pri organizaciji plana B morate biti pozorni še na zahteve matičarja. Včasih so njihove zahteve malo drugačne od vaših želja. Zato odkrito in natančno povejte kaj si želite. Vse se da, če se le hoče je velikokrat moj moto. Zavedati se morate, da včasih matičarji tudi ne vedo kaj lahko potrdijo, zato jim le pustite, da se pozanimajo. Lokacijo za plan B morate imeti izbrano že ob prijavi na poroko, saj boste potrebovali soglasje lastnika ali še kakšen dodaten dokument, če se lokacija razlikuje od lokacije poročnega obreda, ki ste ga planirala v planu A.

Dober plan B, C ai D bo imel tudi podatke glede prevozov svato. Če dežuje potrebujejo prevoz vsi in ne samo par. Še posebno je to pomembno če so na lokacijo prišli peš. Dobra rešitev je tudi postavitev šotora na lokaciji. Seveda pa je to vprašanje, ki se nanaša na vaše finančne zmogljivosti.

V poletnih dneh razlikujemo tudi dež. Je to dež, ki bo padal celi dan ali bo zgolj poletna nevihta, ki traja cca 30 min. Po mojih izkušnjah so te poletne nevihte še bolj zahrbtne, ker ne veš kdaj se bodo zgodile in v kakšne obsegu. Prednost pa je, da se hitro umirijo. 

Na eni izmed poroki smo imeli primer hude nevihte, ki nam je vsaj v tistem momentu (v moji glavi) malo ponagajala. Še dobro, da smo imeli v času nevihte cerkveno poroko in se ljudje niso zavedali kaj se dogaja zunaj. Ker se nevihta še vedno ni pomirila, sem se odločila, da se špalir naredi kar v cerkvi itd. V primeru dežja je potrebno imeti nekoga, ki mu pustite, da se odloča namesto vas. Na koncu špalirja pa se je pokazal sonček in tako se je vse dobro izteklo.  Kljub »paniki«, ki je nastala smo bili na koncu dneva hvaležni za dež, saj se je tako ozračje malo ohladilo in smo z lahkoto preplesali cel večer zunaj pod zvezdami.

 »Ne bojte se majčkeno zmočiti.«

Lepota dežja je tudi v tem, da lahko dobite zelo lepe in edinstvene fotografije, če se le boste prepustile profesionalnemu fotografu. Prepustite se in uživajte. Naj bo slikanje v dežju zabavna dogodivščina, ki se jo boste še dolgo spominjali. Priznati vam moram, da je nekaterim fotografom fotografiranje v dežju še bolj zanimivo, saj se lahko igrajo in nimajo težav s senco, ki pada zgolj na polovico vašega obraza oziroma vam senca še dodatno poudari podočnjake itd.

Dezuje na poroki

Foto: JS Oblikovanje

Nasveti za boljši poročni dan v dežju.

Najprej vam svetujem, da se pomirite, saj bo vse v redu. Vaš poročni dan ste dolgo načrtovali in na vreme na žalost ne morate vplivati. V primeru slabe napovedi pa se le nanj psihično in tudi organizacijsko pripravite.

Odločite se pravočasno kaj storiti v primeru dežja. Ko enkrat pade se večje odločitve težko sprejmejo.

V primeru poročne večerje zunaj na prostem se dogovorite kdo bo prevzel odgovornost glede odločitve ali boste zunaj ali notri. Četudi se boste odločili, da boste notri, ker je vreme zelo nestabilno in je koncu padala zgolj ploha, ste se odločili pravilno. Saj bi bila vaša zabava na prostem polna mušic, komarjev ali še kaj drugega. Vaša odločitev mora biti trdna in jo morate zagovarjati. Če ste se tako odločili potem naj tako tudi ostane.

dez in poroka

Foto: Jean Kanoyev Photography

Zaupajte vašim ponudnikom, da se bodo prav odločili in vam svetovali v primeru dežja.

Ponudniki različnih lokacij za poročne obrede, za zabave itd. se ne bodo prvič soočili z dežjem. Naj vas rešujejo njihove izkušnje in njihova pripravljenost na dež. Tudi fotograf bo na dan poroke imel nekaj svojih idej, če bo dež. Prepustite se mu.

Bodite pripravljeni.

Napoved je jasna – dež bo. Kaj sedaj? Že predhodno sem govorila, da dobro pripravite plan B. Če ste ga, se sedaj samo izpelje plan B. Najhuje je, če je napoved možnost nevih. Vi si želite izpeljati poroko na izbrani lokaciji in zato si boste predhodno kupile lepe bele dežnike, si pripravile v ozadju nekaj, kamor bi se lahko preselili v primeru dežja. Vsekakor pa le vprašajte matičarja če lahko počaka kakšnih 15min v primeru hudega naliva. Če ste pripravljeni na dež in svatom ponudite dežnike ali kaj drugega, se bo njihova živčnost umirila in vi boste sijali.

nevesta

Foto: Jessie Holloway Photography

Dežuje. Izkoristimo dež v svoj prid.

To sem resno mislila. Sama sem bila na svoj poročni dan mokra, do kolen. Obleka se mi je lepila na noge, komaj sem hodila… A na mojem obrazu je bil širok nasmeh. Nisem dovolila, da mi dež uniči dan. Bodite nasmejane in preprosto zaplešite v dežju in povem vam, da bodo fotografije fantastične. Če se spominjam za nazaj, sem hvaležna, da sem se odločila, da se smejim. Tako so spomini še sedaj lepi.

Povejte mi kako ste pa ve doživljale poročni dan, če je bil dež. 

Uživajte v načrtovanju,

vaša Petra

 

 

poroka na prostemdež na poroki

Objavila Petra Starbek

Poročna svetovalka Petra Starbek je izkušena organizatorka porok, ki je svoje življenje, poleg možu in sinovoma, posvetila porokam. Pri svojem delu je zelo natančna, odločna ter veliko časa posveti dovršenosti dogodka in detajlom. Nenehno se izobražuje, obiskuje poročne dogodke, v Sloveniji in tujini ter odkriva nove stvari, ki jih lahko ponudi na slovenskem poročnem trgu. Poročni seminar je že en dogodek, ki je zrasel v njeni glavi. Sedaj pa lahko prebirate še njena razmišljanja o vsem kar se tiče porok.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top