Pozdravljene bodoče neveste.

Danes vam želim opisati moja opažanja o poročnih trendih, ki jih bomo srečali v letu 2016. Ta članek bo prišel prav vsem bodočim nevestam, ki so se šele začele pripravljati na njen poročni dan. V tem članku boste mogoče dobile navdih za svojo barvno paleto.

BARVE

V letu 2015 so prevladovale nežne pastelne barve, čeprav naj bi vodilno nit imela glamurozna rdeča (Marsala). Kraljeve barve za leto 2016 še niso izdali, a vam že sedaj povem, da se Slovenske neveste zelo malokrat odločajo za te barve. Mojim parom svetujem, da si izberejo barvo paleto, ki jim je všeč. Ob pisanju tega članka sem malo raziskovala in tako ugotovila, da sem si za svojo glavno barvo izbrala prav barvo, ki naj bi tisto leto kraljevala (čili rdeča). 

Barve s katerimi se boste lahko igrali v letu 2016 so: svetlo modra, svetlo roza, bež, več odtenkov zelene, siva, zlata, turkizna, mint in vijolična (a nobena zelo intenzivna).

Občutek imam, da se bo v letu 2016 pojavljajo malo več intenzivnih barv v kombinaciji s pastelnimi. Vrnila se bo tudi modra barva, ki se bo raztezala od vabil in vse tja do modrega cvetja.

POROČNI ŠOPEK

Oblika in velikost poročnih šopkov se skozi leta spreminja. Glede na dosedanja opažanja mislim, da se bo v letu 2016 poročni šopek spremenil v malo večji in drznejši dodatek. Pojavil se bo bolj razgiban in niti ne toliko okrogel šopek. 

Zeleno bel poročni šopek

Foto: Ariel Renae Photography

Sama se že veselim teh šopkov, saj so mi zelo pri srcu. Letos smo takšne šopke lahko opazovali že pri nevestah, ki so se poročile v poznam poletju.

POROČNO OMIZJE

Okrogle mize z belim prtom in oblečenimi stoli so zelo lepe in te bodo vsekakor ostale tudi v letu 2016, a vse kaže, da bo takšnih poročnih omizij čedalje manj. Počasi, a vztrajno, se vračajo preprosta dolga omizja, ki ne poznajo oblečenih stolov. Takšno omizje zahteva lesene stole z malenkostno dekoracijo. Še predno se odločimo kakšno dekoracijo omizja bomo izbrali se moramo odpraviti na lokacijo in ugotoviti, če je možno takšno omizje. Takšna omizja so idealna za poroke v naravi, skednju in na vrtovih gradov.

Poročno omizje v letu 2016

Foto: Big Bear Photo Co

Tudi pri samem izboru dekoracije imate veliko možnosti. Poslužite se lahko lesenih izdelkov, raznega zelenega cvetja, svečnikov, lestencev in seveda tekačev. Meni so pri takih omizjih všeč zelene verige sredi omizja, ki se na koncu malenkostno spuščajo na tla. Uf nešteto možnosti.

Uporabljalo se bo več naravnih tekstur. Pri sami dekoraciji se bo še naprej uporabljala čipka, juta in platno. Takšna dekoracija bi lahko rekli, da je bolj preprosta a hkrati zelo elegantna in unikatna.

Sama se porok v letu 2016 že zelo veselim, saj vem kakšne me čakajo. Ve pa si izberite paleto barv, ki vam je pisana na kožo.

Rustikalno moderna dekoracija

Foto: Sylvie Gil Photography

Organizacija porok

Foto: Sylvie Gil Photography

Eleganten dodatek pri poroki

Foto: Sylvie Gil Photography

Poroka na prostem

Foto: Sylvie Gil Photography

ps.izposoja - Veliko dekorativnih elementov, tudi lestence, si lahko sposodite pri meni. Le pišite mi.

Naslednjič se bom razpisala o trendih, ki govorijo o dekoraciji civilnega obreda in o poročnih oblekah.

Uživajte v načrtovanju,
Vaša Petra

poročna temaporočni trendibarve pri porokiporočni šopek

Objavila Petra Starbek

Poročna svetovalka Petra Starbek je izkušena organizatorka porok, ki je svoje življenje, poleg možu in sinovoma, posvetila porokam. Pri svojem delu je zelo natančna, odločna ter veliko časa posveti dovršenosti dogodka in detajlom. Nenehno se izobražuje, obiskuje poročne dogodke, v Sloveniji in tujini ter odkriva nove stvari, ki jih lahko ponudi na slovenskem poročnem trgu. Poročni seminar je že en dogodek, ki je zrasel v njeni glavi. Sedaj pa lahko prebirate še njena razmišljanja o vsem kar se tiče porok.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top