Poročni prstani imajo dolgo zgodovino. Njihovi začetki naj bi izvirali iz severne Afrike iz časov starega Egipta in naj bi bili spleteni iz rastlin. Bili so okrogle oblike in so tako kot v marsikateri drugi kulturi v sebi nosil simbol večnosti. Najpogosteje so ga nosili tako kot mi danes, na prstancu leve roke (srčni prst), v prepričanju, da je ta prstanec neposredno povezan s srcem, simbolom zvestobe in ljubezni, ker vena poteka direktno iz tega prsta naravnost v srce.

Zgodovina poročnih prstanov

Foto: vir galleryhip.com

Zakaj leva roka?

Ker je ta bližje našemu srcu. To legendo so kasneje prevzeli tudi Grki, in kasneje Rimljani. Vse od takrat izvira tudi latinska fraza ‘vena amoris’ oz. žila ljubezni. 

Poročni prstani

Foto: vir blog.azazie.com

Pomen poročnih prstanov 

Poročni prstan je najpomembnejši simbol poroke. Je krog, ki nima ne začetka in ne konca ter simbolizira večnost, nesmrtnost, varnost in celovitost.

Ljubite se večno,

vaša Tina

poročni prstani

Objavila Tina Colarič Sušnik

Tina je čarobna ustvarjalka v ozadju trgovine z nakitom Zlatarnica. Študijske poti so jo sicer zanesle v čisto druge vode, vendar pa je bila njena moč po ustvarjanju in estetiki tako močna, da se je skupaj s sestro Petro odločila, da združita moči in odpreta lastno trgovino, ki bo na slovenski trg pripeljava svežino z veliko ponudbo modernega nakita po cenah dostopnih za vsak žep. V svoji ponudbi nista pozabili niti na bodoče mladoporočence. Ker sama preprosto obožuje izzive in dinamiko dela, se rada poda na pot v neznano, zato že komaj čaka kaj bo njen naslednji izziv.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top