Članek je nadaljevanje članka z naslovom »10 korakov pri začetku organiziranja poroke«, ki je zgolj nakazal, kako se lotiti organizacije poroke. Sedaj pa se bom vsak teden še bolj poglobila v pomembne teme – tokrat je na vrsti 4. korak, ki je POROČNA tema. (glej članek o 10 korakov pri organiziranja poroke 1. del. 2. del).

Vsaka poroka ima svojo rdečo nit, a to ni »moderno«, »elegantno«, »romantično« – te oznake namreč predstavljajo stil poroke. Rdeča nit poroke oziroma tema poroke je nekaj, kar vpliva na zunanjo podobo poroke. Sama preprosto uživam v ustvarjanju zunanje podobe poroke. Tej lahko rečemo tudi »dizajn poroke«. Poročna tema je tisto, kar poroko enostavno in preprosto definira. Nanjo se bodo navezovali vsi poročni elementi in vama nakazovali, kaj izbrati, da bo poročni dan res tak, kot si ga želita.  

KAKO IZBRATI PRAVO POROČNO TEMO

Tukaj imata nekaj vprašanj, ki vama bodo pomagala pri lažji izbiri sloga poroke. 

 1. Si poroko predstavljata na prostem ali v zaprtem prostoru? Kakšno prizorišče si predstavljata?
 2. Ali bo vajina poroka piknik poroka, eleganten koktajl sprejem ali formalna večerja?
 3. Kaj vaju kot par označuje?
 4. Ali kakšni elementi preprosto ne smejo manjkati na poroki? (npr. čipke, baloni, mornarski vzorci …)
 5. Kaj je vajina strast? Morda je to hobi, glasbena skupina, barva ali ljubezen do potovanj?

Ko si bosta odgovorila na ta vprašanja, vama bo takoj postalo jasno, kakšno rdečo nit izbrati. Lahko se tudi zgodi, da bosta združevala različne teme, a naj vaju to ne vznemiri, saj pari včasih najdejo tako zanimive kombinacije, da jih drugi želijo posnemati. Po mojem mnenju so tematske poroke zelo zanimive in izvirne.

Nekateri pari se z vprašanjem poročne teme srečajo šele takrat, ko se začnejo dogovarjati s ponudniki, ki jih seveda zanima, kakšno poročno temo si je par izbral. Nekateri pa jo preprosto dajo na stranski tir. Meni poročna tema predstavlja zelo pomemben element, ki ga je potrebno določiti še pred začetkom raziskovanja poročnega trga.

Dober vir idej za vajino poročno temo je tudi Pinterest. Na Pinterestu oblikujta svojo poročno tablico (ki je lahko tudi skrita, če ne želita, da bi drugi vedeli, kaj ustvarjata). V tablico »pinajta« vse, kar vama je všeč, in bi to imela tudi na svoji poroki. Nato preverita, ali te stvari povezuje kakšna skupna lastnost. Morda bosta odkrila, da »pinata« vse v zeleni barvi ali da se povezava fotografij skriva v poročni dekoraciji. Prav lahko se torej zgodi, da bosta svojo poročno temo izbrala, ne da bi se tega sploh zavedala.

Če sta še vedno zbegana in ne najdeta svoje poročne teme, se obrnita na poročnega organizatorja, ki lahko za vaju izdela samo poročni dizajn oziroma slog. V Sloveniji zaenkrat še ne poznamo poročnih dizajnerjev, zato so to vlogo prevzeli poročni organizatorji. 

Ti vama bodo pomagali odkriti temo, slog in vama bodo tudi svetovali pri tem, kje kupiti ali si izposoditi določene elemente itd. Če že vesta, kaj si želita, a bi potrebovala zgolj strokoven nasvet, vama svetujem, da poročne organizatorje pokličeta ali jih o tem povprašata na sejmih oziroma seminarjih. 

TUKAJ IMATA NEKAJ POROČNIH KOLAŽEV, ki sem jih za vaju pripravila.

 1. Poročna tema MAROKO
 2. Poroka v ZLATI in ROZA temi
 3. Poroka v RDEČI in BELI temi
 4. Poročna tema BOHO
 5. Poroka v PASTELNIH BARVAH
 6. Poročna tema VINTAGE

Uživajte v načrtovanju,

vaša Petra

koraki pri organiziranjuporokaporočna tematematska porokapiknik poroka

Objavila Petra Starbek

Poročna svetovalka Petra Starbek je izkušena organizatorka porok, ki je svoje življenje, poleg možu in sinovoma, posvetila porokam. Pri svojem delu je zelo natančna, odločna ter veliko časa posveti dovršenosti dogodka in detajlom. Nenehno se izobražuje, obiskuje poročne dogodke, v Sloveniji in tujini ter odkriva nove stvari, ki jih lahko ponudi na slovenskem poročnem trgu. Poročni seminar je že en dogodek, ki je zrasel v njeni glavi. Sedaj pa lahko prebirate še njena razmišljanja o vsem kar se tiče porok.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top