»Poroka v šotoru, poroka ob morju, poroka v naravi, poroka pod milim nebom, poroka v vintage stilu, črna poroka, poroka malo drugače, ognjemet na poroki, poroka z ognjemetom, žurerska poroka, intimna poroka, popolna poroka …« 

To je le nekaj opisov porok, ki jih pari izrečejo, ko želijo povedati, kaj si želijo.

Poročni kolaž je obvezna naloga pri organiziranju poroke

Foto: oblikovala Petra Starbek

Včasih težko opišete, kaj točno si želite. Ne najdete pravih besed in zato začnete razlagati na dolgo in široko. Vsekakor pa si želite imeti poroko, kot ste si jo zamislili, in prav zaradi tega so pari začeli izdelovati poročne kolaže svojih želja. Bistvo poročnega kolaža je, da želje in ideje glede poroke prenesete na papir s pomočjo fotografij in ga pokažete svojim poročnim ponudnikom. 

Natančneje je poročni kolaž kolaž fotografij, ki predstavljajo vizualno podobo vaše poroke pred samim poročnim dnevom. Pred končnim oblikovanjem kolaža je pomembno, da se o poročni temi in drugih poročnih elementih strinjata oba. 

Poročni trendi 2014 se nadaljujejo v sezoni 2015

Foto: oblikovala Petra Starbek

Fotografije za poročni kolaž navdiha za VINTAGE TEMO: omizje - Krystal Mann, meni - lover.ly, obleke - weddingbee.com, poročni šopek in poročna torta - William Innes Photography

ZAKAJ JE POTREBNO IZDELATI POROČNI KOLAŽ NAVDIHA?

Kolaž se tekom same organizacije poroke lahko izkaže za zelo koristen element, saj ga boste pokazali skoraj vsem poročnim ponudnikom: oblikovalcu vabil in ostalih tiskovin, prodajalki v poročnem salonu, cvetličarju, slaščičarju in navsezadnje tudi gostincu. Vsi poročni ponudniki bodo tako dobili jasen vpogled v vaše želje in jih bodo tako lažje izpolnili. Zavedati se morate, da fotografija lahko pove veliko več, če ne znate opisati, kaj si želite.

Hkrati vam poročni kolaž pomaga pri tem, da ostanete osredotočeni na izbrano temo oziroma barvo in tako ne zaidete s poti. Sestava vašega poročnega kolaža naj bo ena izmed prvih nalog pri organiziranju poroke. 

Poročni kolaž navdiha v pastelnih barvah

Foto: oblikovala Petra Starbek

Fotografije za poročni kolaž navdiha v PASTELNIH BARVAH: torta in omizje -  Strokes Photography, nevesta z družicami - Austin Gros Photography, tulci - English-Wedding, poročni šopek - Fresh Affairs, Floral and Event Design

KAKO IZDELATI POROČNI KOLAŽ NAVDIHA? 

Najprej si izberite temo poroke ali barvno nit, šele nato začnite oblikovati poročni kolaž navdiha. V roke vzemite prazen list papirja in si nanj zabeležite pomembne elemente poroke, ki preprosto ne smejo manjkati. Šele nato pojdite na splet iskat fotografije in si jih shranite na računalnik. Predlagam vam sledeče strani – Pinterest, Google slike, lahko pa pobrskate tudi po tujih poročnih blogih, kot sta Style me pretty in Project wedding. Ko ste si shranili vse potrebne fotografije, je čas, da si izoblikujete poročni kolaž, kot ga vidite na spodnji fotografiji.

Kolaž navdiha (boho) moramo pravilno izdelati

Foto: oblikovala Petra Starbek

Fotografije za poročni kolaž navdiha za BOHO TEMO: nevesta - Ciara Richardson, lanterne - Katie Neal Photo, kombi -  Danielle Capito Photography, obleka - Poise by Nadia, poročni šopek -  Sarah Joelle Photography

Če vam bolj leži brskanje po tiskanih revijah, vam svetujem, da si fotografije skopirate ali pa kar izrežete in tako sestavite svoj popolni poročni kolaž v poročnem planerju.

KAJ MORA VSEBOVATI POROČNI KOLAŽ NAVDIHA? 

Dober poročni kolaž vsebuje elemente, ki so bistveni za vašo poroko in natančno prikazujejo, kaj si želite. Če si na poroki želite ognjemet, dodajte fotografijo ognjemeta; če si želite, da otroke animira čarovnik, pa dodajte fotografijo čarovnika. V poročnem kolažu vsekakor ne smejo manjkati:

  • barva poroke,
  • stil poroke,
  • fotografija torte,
  • fotografija poročne obleke,
  • dekoracija. 
Rdeča bela poročna tema - poročni kolaž navdiha

Foto: oblikovala Petra Starbek

Fotografije za poročni kolaž navdiha v RDEČO BELI BARVI: nevesta in dekoracija omizja - Rowell Photography, torta - Zoom Theory Photography, podvezica in par na motorju - Cinzia Bruschini

Uživajte v načrtovanju,

vaša Petra

poročni kolažkolaž navdihanavdih za porokovizualna podoba poroke

Objavila Petra Starbek

Poročna svetovalka Petra Starbek je izkušena organizatorka porok, ki je svoje življenje, poleg možu in sinovoma, posvetila porokam. Pri svojem delu je zelo natančna, odločna ter veliko časa posveti dovršenosti dogodka in detajlom. Nenehno se izobražuje, obiskuje poročne dogodke, v Sloveniji in tujini ter odkriva nove stvari, ki jih lahko ponudi na slovenskem poročnem trgu. Poročni seminar je že en dogodek, ki je zrasel v njeni glavi. Sedaj pa lahko prebirate še njena razmišljanja o vsem kar se tiče porok.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top