Poročna organizatorka ujeta med delo

Foto: Ana Gregorič Photography

V Sloveniji obstaja kar nekaj poročnih organizatorjev. Le kako se odločiti za pravega? Ponudila vam bom nekaj nasvetov o tem, kako ga izbrati in kaj ga vprašati na prvem sestanku. Ko se odločate o poročnem organizatorju, bodite pozorni na sledeče lastnosti, stvari: osebnost; vaše potrebe in njihove storitve; izkušnje ter cena njihih storitev.

OSEBNOST

Poročni organizator je lahko tvoj najboljši prijatelj

Foto: Alen Karupovič Photography

Priprava poročne dekoracije za poroko na prostem

Foto: Nastja Kovacec Photography

S svojim poročnim organizatorjem bosta skupaj preživela veliko časa. Včasih se lahko zgodi, da tudi cel dan, zato si morate izbrati takega, s katerim bosta lahko zgradila prijateljski odnos. Osebno mislim, da je to absolutno prva stvar, ki jo morate upoštevati pri izbiri organizatorja. 

VAŠE POTREBE IN NJIHOVE STORITVE

Vsaka nevesta ima svoje potrebe in želje glede poročnega dneva. Organizatorji porok ponujajo različne storitve, da se lažje približajo potrebam neveste oziroma para. Svetujem vam, da razmislite o svojih potrebah in jih potem primerjate s paketi, ki jih organizatorji porok ponujamo. Si želite nekoga, ki bi z vami oblikoval dizajn in oživel vašo vizijo o poroki? Potem morate preveriti, ali ima organizator izkušnje z oblikovanjem dizajna in bo to storitev tudi vključil v izbrani paket (storitev). Si mogoče želite, da bi nekdo poskrbel samo za koordinacijo in usklajevanje med ponudniki ter vas vodil po pravi poti, brez nudenja oblikovalskih storitev, ker ste za to že najeli nekoga drugega? V takem primeru je za vas primeren organizator porok za poročni dan. Bodite pozorni na to, da nekateri ponujajo vse, drugi pa zgolj eno storitev. Pomembno je, da na sestanku točno poveste, kaj si želite, in izveste, kaj lahko organizator stori za vas. 

IZKUŠNJE

Članek s poročno svetovalko Petro Starbek

Foto: Ana Gregorič Photography

Izkušnje so seveda velik dejavnik pri izbiri kateregakoli ponudnika. In zagotovo se boste hoteli prepričati, da načrtovalec pred vašo poroko ni organiziral le eno ali dve poroki. Izkušnje so ključ do dobrega načrtovalca porok. Ker obstaja veliko različnih poročnih lokacij, ne izključite organizatorja zgolj zato, ker neke lokacije še ne pozna. Organizator se bo prilagodil vaši poroki in bo z vami hodil na sestanke, da podrobno spozna lokacijo. Osebno se do lokacije zapeljem še pred sestankom s parom, saj jo želim spoznati, to pa mi obenem omogoči, da na sestanku s ponudnikom ali parom lahko vprašam vse, kar je potrebno za organizacijo popolnega dneva brez kakršnihkoli presenečenj.

CENA

Kot sem že predhodno omenila, je organizatorje med seboj težko primerjati, to pa velja tudi za njihove cene. Organizatorji namreč ponujajo različne pakete, v katerih so različne storitve. Ravno zato vam ne priporočam, da izberete ceno kot ključni element pri izbiri poročnega organizatorja. Zavedati se morate, da boste z njim preživeli veliko časa; če ste ga izbrali le zaradi cene, pa se lahko izkaže, da je bil poceni najem še kako predrag. Organizacija poroke naj bo zabavna in zato si izberite sebi primernega organizatorja porok. 

Svetujem vam, da se s poročnim organizatorjem dobita na informativnem sestanku in se o vsem pogovorita. Preglejte njegovo ponudbo in se prepričajte, da ponuja tisto, kar potrebujete. 

Kaj hitro se lahko zgodi, da v času priprav na poroko vaš poročni organizator postane tudi vaš najboljši prijatelj.

Uživajte v načrtovanju,

vaša Petra

poročni organizatorporočna svetovalka

Objavila Petra Starbek

Poročna svetovalka Petra Starbek je izkušena organizatorka porok, ki je svoje življenje, poleg možu in sinovoma, posvetila porokam. Pri svojem delu je zelo natančna, odločna ter veliko časa posveti dovršenosti dogodka in detajlom. Nenehno se izobražuje, obiskuje poročne dogodke, v Sloveniji in tujini ter odkriva nove stvari, ki jih lahko ponudi na slovenskem poročnem trgu. Poročni seminar je že en dogodek, ki je zrasel v njeni glavi. Sedaj pa lahko prebirate še njena razmišljanja o vsem kar se tiče porok.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top