V dobi pametnih telefonov in Instagrama, ki že kvalitetno obdela fotografijo, smo vsi navdušeni nad fotografiranjem. Fotografiramo vse, od jedi do porok. In ravno o slednji temi bo govora v tem članku.

Družabna omrežja in poroka

Foto: Moetic Wedding Films

Na poroki imate več kot 100 svatov in polovica, če ne več, od njih ima pametne telefone. Seveda čakajo, kdaj vas bodo lahko fotografirali in fotografijo objavili na Instagramu, Facebooku ali celo na Pinterestu. Od vas je odvisno, ali boste to dopustili in uporabili sebi v prid ali pa boste svate obvestili, da niste pristaš tega, da se vaše poročne fotografije širijo po družabnih omrežjih. 

Osebno sem za poroko najela profesionalnega fotografa in drugim »prepovedala« fotografirati, četudi s telefonom, na moji poroki. To je veljalo še posebno med obredoma, saj bi svatje na ta način motili delo profesionalcev, ki so bili najeti in plačani za to in tudi potek samega obreda. 

Prosim ne fotografirajte poroke s telefoni

Foto: Andras Schram Photography

Fotograf na poroki

Foto: Jamie Bosworth Photographer

NEKAJ MOJIH PREDLOGOV: 

  • #porocilasebova

Veliko parov si naredi prav poseben hashtag (#) za svojo poroko, ki ga lahko svatje pripnejo, ko objavijo fotografijo na družabnem omrežju. # je lojtrca, ki omogoči enostavno iskanje. Pari si ponavadi izberejo ime, ki je sestavljeno iz obeh imen, npr. #PetrainMiha. Seveda si morate izbrati ime, ki ne bo tako, kot ga je imel že kakšen drug par. 

  • aplikacije

Na spletu obstajajo različne aplikacije, ki si jih lahko vaši svatje prenesejo na svoje telefone in jih uporabijo za nalaganje fotografij, ki jih bodo posneli na poroki. Seveda morate svate o tem predhodno opozoriti in jim prek e-maila poslati povezavo, s pomočjo katere si bodo aplikacijo lahko naložili na telefon. 

  • brez telefonov

Mogoče vam ni všeč, da bi se vaše poročne fotografije »sprehajale« po celotni mreži družabnih omrežij. To tudi povejte svatom. Lahko pa tudi obesite kartico, da že imate najetega poročnega fotografa, zato naj ne segajo v žepe po mobitele. »Bodite z nama na najin dan, s fotografijami se bosta ukvarjala fotograf in snemalec.« Tako imate stvari pod nadzorom in veste, da do množičnega fotografiranja ne bo prišlo. 

Kaj takega bi sicer lahko motilo svate, ki so obsedeni s fotografiranjem in družabnimi omrežji, a na žalost bodo morali upoštevati vajine želje. 

Nevesta in družice naredijo selfie

Foto: Wedding Photo Swap

Seveda pa dopuščate fotografiranje (tudi sebkov) na poročni zabavi, ko je vse uradno že davno mimo. 

Vsekakor se morajo svatje počutiti dobro, a morajo hkrati upoštevati vajine želje. To je vajin dan in vajin dan mora potekati po vajinih željah. 

Uživajte v načrtovanju,

vaša Petra

instagramfacebooktwitterpinterestporočna fotografijaporokadružabna omrežja

Objavila Petra Starbek

Poročna svetovalka Petra Starbek je izkušena organizatorka porok, ki je svoje življenje, poleg možu in sinovoma, posvetila porokam. Pri svojem delu je zelo natančna, odločna ter veliko časa posveti dovršenosti dogodka in detajlom. Nenehno se izobražuje, obiskuje poročne dogodke, v Sloveniji in tujini ter odkriva nove stvari, ki jih lahko ponudi na slovenskem poročnem trgu. Poročni seminar je že en dogodek, ki je zrasel v njeni glavi. Sedaj pa lahko prebirate še njena razmišljanja o vsem kar se tiče porok.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top