Včasih so neveste nosile drobne uhane in tanko verižico, danes pa je poročni nakit vse prej kot klasičen. Dovoljeno je vse, kar vam je všeč, pa vendar nekatere usmeritve na modnih brveh izstopajo.

Popolna nevesta

Foto: Nastja Kovacec Photography

Če najprej pogledamo svetovne modne trende za leto 2014, moramo zapisati, da so poročne obleke v slogu prefinjenih francoskih čipk. Oh, ta večna čipka je temelj poročne mode že stoletja, saj deluje elegantno in prefinjeno. Zato, če načrtujete poroko, imejte v mislih tudi kaj čipkastega. Večina poročnih oblek je namreč narejenih tako, da načelno ne ponujajo čipk od glave do pet, ampak je čipka le v zgornjem ali spodnjem delu, letos mnogokrat krasi hrbet ali je v neposrednem stiku s kožo – zastira dekolte, hrbet ali rame. Čipka na koži namreč doda poročni obleki največji učinek.

Poročni nakit

Foto: arhiv Zlatarnica

Nevesta in njen poročni nakit

Foto: arhiv Zlatarnica

Letos se bo tako čipka pojavljala povsod; ali bo čipkasta cela obleka, ali bodo na njej le čipkasti detajli, modni dodatki, ali pa bo čipka le drobni detajl za poročni dekor – od poročnih vabil do poročne torte.

Modni dodatki bodo tako sledili modni težnji, ki poudarja večno romantiko. Vse bo zelo ženstveno in seksi.

Prelep nakit trgovine Zlatarnica

Foto: arhiv Zlatarnica

Nevesta mora imeti izbran poročni nakit

Foto: arhiv Zlatarnica

Biseri so večni. Če boste oblekle bogato poročno obleko, izberite diskreten nakit, ki bo dopolnjeval celotno podobo.

Kristali so odlična izbira, če želite poročni nakit uporabljati še za druge priložnosti. Izbira barv je neskončna, zato boste zagotovo našle svoj priljubljeni odtenek.

Unikatni nakit bo razveselil tiste neveste, ki želite nekaj posebnega, drugačnega in še ne videnega. Na slovenskem tržišču boste našle unikaten ročno izdelan nakit različnih oblikovalk, ki so vse razvile svoj poseben in drugačen stil ustvarjanja. Izbirate lahko med ročno izdelanim nakitom iz kristalov, nakitom iz prepletenih žičk z biseri in kristali Swarovski ter drugim nakitom v različnih barvnih odtenkih.

Dodatki za nevesto

Foto: arhiv Zlatarnica

Ne smemo pa pozabiti dodatkov za lase, ki so letošnjo sezono spet »in«, kot so razni obroči s cvetličnimi dodatki, lasnice, trakovi, perje z biseri ipd. Te dodatki delujejo zelo izbrano, vendar ne smejo biti premočni; paziti morate tudi pri izbiri drugega nakita. Dobro je upoštevati dejstvo »manj je več«. Če boste izbrale dodatek za v lase, naj bodo uhani drobni, verižice se izogibajte, če ni minimalistična, oziroma dodatku v laseh naj družbo raje dela bogatejša zapestnica, ki se seveda mora ujemati z lasnim dodatkom.

Kaj pa barve?

Kristalni in klasični nakit bo vedno moden, vendar pa modne težnje pozivajo neveste, naj bodo vsaj glede barv mnogo pogumnejše in drznejše. Letos bodo v modi kraljevsko modra, vijolična in briljantno črna barva. Tiste manj drzne pa se lahko odločite tudi za pastelne odtenke, če želite še vedno slediti trendu pa izberite starane barve (starano-roza, zlato-roza itd.). Zlatarnica svetuje, da za »piko na i« izberete čevlje in cvetje v enakem odtenku, ženinu pa v žepek zataknite robček oziroma njegovo obleko popestrite z metuljčkom/kravato v enaki barvi.

Pika na i je poročni nakit

Foto: arhiv Zlatarnica

Kaj običajno izberejo neveste v trgovini Zlatarnica?

Naše neveste se odločajo za bolj klasični nakit, kot so kristali in biseri. Tiste bolj pogumne pa posegajo tudi po bogatejših, glamuroznih kosih nakita ali po ročno izdelanem nakitu v barvi, ki je rdeča nit poroke; s tem svojo poroko še dodatno poosebijo.

Seveda pa moramo tudi dodati, da se naj ne glede na to, kakšna je letošnja modna usmeritev, neveste odločajo predvsem po občutku, saj morajo biti tisti dan sproščene. Odločite se le za en »stajling« in ga dodobra dodelajte.

Bodite lepe,

vaša Tina

poročni nakitdodatki za nevestonevesta

Objavila Tina Colarič Sušnik

Tina je čarobna ustvarjalka v ozadju trgovine z nakitom Zlatarnica. Študijske poti so jo sicer zanesle v čisto druge vode, vendar pa je bila njena moč po ustvarjanju in estetiki tako močna, da se je skupaj s sestro Petro odločila, da združita moči in odpreta lastno trgovino, ki bo na slovenski trg pripeljava svežino z veliko ponudbo modernega nakita po cenah dostopnih za vsak žep. V svoji ponudbi nista pozabili niti na bodoče mladoporočence. Ker sama preprosto obožuje izzive in dinamiko dela, se rada poda na pot v neznano, zato že komaj čaka kaj bo njen naslednji izziv.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top