Tradicionalna postavitev poročnega obreda

Foto: Aperturia - poročna poezija

Seveda lahko. Namesto postavitve stolov v ravnih vrstah, ki jo vidimo na večini porok, lahko svate presenetita z drugačno postavitvijo stolov. Svatje bodo navdušeni in dokazala bosta, da sta drugačna in da je ta dan resnično samo vajin. Seveda morata še vseeno upoštevati zakonodajo in logiko. 

V obzir vzemita nekaj namigov za premislek:

  • Tradicionalna postavitev stolov je postavitev v vrste. Vsi svatje so obrnjeni naprej, gledajo vaju v hrbet in točno vedo, kje bo kdo sedel. Vedo, kje so najboljši sedeži, in vedo, da jih ne bodo vsi dobili.
  • Pri postavitvi stolov morata v obzir vzeti tudi število svatov. V mislih morata imeti tudi to, da mogoče vsi svatje ne bodo sedeli.
  • Iskanje sedežev na civilnem obredu. Če imata tradicionalno postavitev stolov, se svatje že sami posedejo. Če bosta imela drugačno postavitev stolov, vama predlagam, da stole označita, vsaj za tiste, ki morajo biti v vajini bližini. Svetujem vama tudi, da imata v tem primeru koordinatorja porok, ki bo svate pravilno usmerjal. 
  • Pomislita tudi na fotografe in njihove posnetke vajinega obreda. Pomislita, kdo bo v ozadju vajinih fotografij in kje bo fotograf stal. Seveda ne pozabita tudi na videografa, saj se bosta oba trudila za najboljše posnetke.
  • Pomislita tudi na ozvočenje, saj si svatje želijo slišati vajini zaobljubi in glasen »da«. Vedeti morata, da so svatje na vajin poročni dan prišli zaradi vaju, ne zaradi sebe. Oni so tukaj za vaju in se z vama veselijo. Naj še slišijo, da se imata rada. 
  • Vhod na civilni obred. Če bosta imela drugačno postavitev stolov, razmislita, kako bosta postavila stole na civilnem obredu.

Moje ideje:

TRADICIONALNA postavitev

Tradicionalna postavitev poročnega obreda v naravi

Foto: vir Belle the magazin

Postavitev stolov v vrste. Predlagam do največ 6 stolov v eno vrsto na eni strani. Stole vedno postavljajta v sodem številu.

Postavite v SPIRALI

Postavitev stolov v spirali

Foto: Ed Peers | Green wedding shoes

Taka postavitev je idealna za manjše, intimne poroke. Stoli so razporejeni v obliki spirale, na sredini spirale pa je postavljen par. Tako so svatje vedno v prvi vrsti in vaju spremljajo z velikim navdušenjem. Oče z nevesto se sprehodi do ženina mimo vseh svatov. Kako romantična zamisel.

Postavitev na vse 4 STRANI (KVADRAT - KROG)

Stoli so postavljeni v krogu

Foto: vir Belle the magazin

Postavitev stolov okrog mize. Za tako postavitev obreda morata imeti dovolj prostora, saj bodo stoli na vseh straneh. Svetujem vama, da se o taki postavitvi pogovorita tudi z matičarjem. Čeprav je to vajin dan, morajo vajine ideje dobiti zeleno luč.

POSTAVITEV V POLKROGU

Stoli so razporejeni v polkrogu okrog mize. Par stoji na sredini. 

Uživajte v načrtovanju,

vaša Petra

poročni obredporoka na prostem

Objavila Petra Starbek

Poročna svetovalka Petra Starbek je izkušena organizatorka porok, ki je svoje življenje, poleg možu in sinovoma, posvetila porokam. Pri svojem delu je zelo natančna, odločna ter veliko časa posveti dovršenosti dogodka in detajlom. Nenehno se izobražuje, obiskuje poročne dogodke, v Sloveniji in tujini ter odkriva nove stvari, ki jih lahko ponudi na slovenskem poročnem trgu. Poročni seminar je že en dogodek, ki je zrasel v njeni glavi. Sedaj pa lahko prebirate še njena razmišljanja o vsem kar se tiče porok.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top