Poročni stil oziroma poročna tema

Foto: Rok Tržan Photography

Ko sem vprašala neveste, kakšen stil poroke bodo imele, sem največkrat slišala odgovor »klasičen«, »tradicionalen« ali »eleganten«. Prav zaradi tega sem se odločila, da spregovorim tudi o stilu in ne samo o temi poroke. Prepoznavanje stila vam bo tako v pomoč kot prepoznavanje teme, saj se stil in tema praktično združujeta. Glede na stil boste izbrali tudi poročno obleko, cvetlično dekoracijo itd. 

Kako najti pravi stil za svojo poroko? 

»ELEGANTEN« stil

Vse odgovore boste našli v svojem življenju. Ali vedno in povsod nosite visoke pete? Mogoče pa v njih še nakupujete? Tako bi vas lahko nekako opredelili za elegantno damico, zato je lahko vaš poročni stil eleganca. 

»SPROŠČEN« stil

Mogoče s partnerjem rada kolesarita, hodita na izlete, obožujeta plažo in se ukvarjata s športom itd. Spoznala sta, da sta ljubitelja mesa na žaru. Vajin prvi zmenek je bil piknik v naravi. Če je temu tako, premislita o poroki na prostem v intimnem vzdušju vajine družine in najboljših prijateljev. 

»MODERN« stil

Ste mogoče poslovna ženska? Vaši prijatelji vas opišejo kot elegantno in modno. Tudi vaš bodoči mož je moderen moški in s prijatelji zahaja v moderne bare, ker se mu zdijo klasični bari preveč staromodni. Potem je za vaju samo moderno oziroma sodobno. 

»DIY« stil

Zelo preprosta poročna dekoracija

Foto: Anya Albonetti

Dekoracijo za poroko naredi sam - diy

Foto: vir Docswedding

Seveda ne smemo pozabiti na vas, drage neveste, ki iščete stile, ki jih še nihče ni imel. Najverjetneje sta oba s partnerjem oblikovalca oziroma imata čut za oblikovanje. Ker si oba želita sodelovati pri oblikovanju stila in teme, bo vajina poroka najverjetneje imela veliko »DIY« elementov. Vi pa boste v njihovem ustvarjanju neznansko uživali. 

Obstaja še na stotine stilov, a tukaj sem izpostavila le najbolj popularne stile. Seveda sta priljubljena stila »vrtna poroka« in »vintage«. Svoj stil boste najlažje določili, če boste vedeli vse o sebi in o svojem zaročencu. Svoj poročni stil in temo morata določiti sama, ne vajini starši oziroma stavek »Kaj si bodo mislili?«. Pomembno je, da se na poroki počutita super – v vajinem stilu in navsezadnje v vajini temi.

Uživajte v načrtovanju,

vaša Petra

stil porokenačrtovanje porokeporočna tema

Objavila Petra Starbek

Poročna svetovalka Petra Starbek je izkušena organizatorka porok, ki je svoje življenje, poleg možu in sinovoma, posvetila porokam. Pri svojem delu je zelo natančna, odločna ter veliko časa posveti dovršenosti dogodka in detajlom. Nenehno se izobražuje, obiskuje poročne dogodke, v Sloveniji in tujini ter odkriva nove stvari, ki jih lahko ponudi na slovenskem poročnem trgu. Poročni seminar je že en dogodek, ki je zrasel v njeni glavi. Sedaj pa lahko prebirate še njena razmišljanja o vsem kar se tiče porok.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top