OrchardCore.DisplayManagement.Zones.ZoneHolding
/porocni-blog/uzivati-na-poroki-kot-noseca-nevesta
Uživati na poroki kot noseča nevesta
Ali se lahko poročim v času nosečnosti? Kaj bodo rekli drugi? Kako se bom počutila? Petra Starbek vam svetuje, da se poročite ampak pazite na nekaj malenkosti.
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16551,theme-hudsonwp,edgt-core-1.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Poročna načrtovalka Petra Starbek piše blog o organizaciji porok in ostalih stvareh, ki spadajo k izvedbi sanjske poroke.

Uživati na poroki kot noseča nevesta

Kaj morate vedeti, če se izkaže, da boste noseča nevesta?
Noseča nevesta v beli poročni obleki s poročnim šopkom hodi po pesku do ženina. Foto: via Usabride
Foto: via Usabride

Uživati na poroki kot noseča nevesta

Zanosili ste in partner vas je zaprosil. Sedaj pa razmišljate, ali bi se poročili v času nosečnosti ali bi raje počakali na rojstvo otroka.

Ni lepšega kot srečna nosečnica, ki svojega trebuščka ne skriva, se neguje in skrbi zase. Vsaka nosečnica je ponosna na to, da v sebi nosi novo življenje in sad medsebojne ljubezni. Z veseljem pričakuje rojstvo otroka in s tem prihajajoče spremembe. Seveda se postava spreminja in tako bodoča mamica postaja vse bolj omejena. Pa vendar je noseča nevesta izredno lepa in navdaja vse druge z novo, materinsko ljubeznijo.

POROČNA OBLEKA IN ČEVLJI

Če ste se odločili za poroko med nosečnostjo, bodite na to ponosni. Ne skrivajte svojega trebuščka pod preveliko obleko, ampak trebušček izkoristite sebi v prid. Izberite poročno obleko, ki se vam bo prilegala – tako po značaju kot po telesu ter obleko, ki bo imela prostor za vaš trebušček. Pri izbiri poročnih oblek ne boste prikrajšani. Res je, da posebnih nosečniških poročnih trgovin ni. Poročno obleko boste našli med poročnimi modeli v poročnih salonih po Sloveniji. Pazite le – če bo poroka v času poletja, izberite temu primerne, lahke materiale (ne težak saten v več slojih). V poročnem salonu izberite obleko, ki vam je sedaj še prevelika, natančni popravki za obsege se bodo delali največ teden dni pred poroko.

Čevlji morajo biti brez pete in udobni, saj se morate zavedati, da se boste na poročni dan veliko sprehajali in stali, mogoče celo plesali. Če mislite, da morate imeti čevlje s peto – naj bo ta resnično minimalistična ali pa take čevlje uporabite zgolj med poročnima obredoma ter za fotografiranje. Nasvet: (kvalitetnih) čevljev ne smete kupiti prej kot mesec dni pred poroko, saj noge pogosto zatekajo.

Noseča nevesta v čipkasti, oprijeti poročni obleki med poročnim fotografiranjem naslonjena na drevo. Foto: Jessica Lewis Photography
Foto: Jessica Lewis Photography
FRIZURA, MAKE-UP in DODATKI

Pri izbiri poročne frizure in make-upa se lahko poslužujete vsega, česar bi se, če ne bi bili noseči. Bodite pozorni zgolj na določene spremembe, ki se zgodijo med nosečnostjo. Preverite, ali ste se zredili v obraz in se vam je tako spremenila oblika – v tem primeru se raje posvetujte s svojo frizerko ali pa si za poročni dan omislite vizažistko, ki vam bo svetovala glede frizure, make-upa in celo pri izboru poročne obleke.

Ko boste razmišljali o dodatkih v laseh, nakitu, torbici, se omejite na minimalizem. Uporabite preproste in elegantne dodatke. Tudi poročni šopek naj bo minimalističen, sicer boste z njim zasenčili svoj lepi trebušček.

ZABAVAJTE SE
Noseča nevesta v beli poročni obleki in cvetjem v laseh se skupaj z njenim ženinom predajata fotografskemu objektivu med poročnim plesom. Foto: Nancy Neil
Foto: Nancy Neil

Fotografije para, ko drži mož ženo za trebušček oziroma mož poljubi trebušček so tako prisrčne. Še enkrat vam svetujem, da svojega trebuščka ne skrivate ampak pomislite na osebo, ki jo nosite pod srcem in se preprosto sprostite. Postavite se v pozo in partnerja prosite, da naj se fotografira z vami.

Na svoj poročni dan bodite nasmejani in naj vas mali navihanček ne ovira na vaš prav poseben dan. Preprosto uživajte v tem, da ste noseča nevesta.

Uživajta v načrtovanju.

xoxo, vajina organizatorka porok Petra Starbek

💕 Načrtujeta poroko in potrebujeta strokovno pomoč? Vedno sem vama na voljo za vsa vprašanja in pomisleke v povezavi s poroko. Vedno!

Deli objavo
Komaj čakamo, da vas spoznamo in začnemo planirati vašo sanjsko poroko!